Prastii, benzi latex, bile metal

INFORMATII DESPRE PRODUSELE NOASTRE

Fie ca sunt de metal, de plastic, cu elemente placate din lemn, toate prastiile comercializate au un element comun: prinderea rapida a benzilor.

Este foarte usor si comod sa asezi banda elastica intre cele doua falci  din varful furcii prastiei si sa strangi surubul de prindere.

Avansul tehnologic si ingeniozitatea au adus un plus chiar si in acest domeniu, al tirului cu prastia.

Sistemul de ochire functioneaza daca ai rabdarea necesara sa exersezi cu acelasi tip de benzi si cu aceleasi bile si sa observi care este punctul in care ai precizie maxima la o anumita distanta. Nu uita: trebuie sa ai o mana sigura.

Un avantaj al acestor sisteme de ochire este ca te forteaza sa ai o postura corecta a prastiei fata de corp, astfel incat sa intinzi la fel ambele benzi.

Foarte important: dispozitivul de ochire este optional. Il poti scoate si folosi prastia fara el. E posibil sa observi ca tragi la fel de bine. 🙂

Tipul acesta de prastii este potrivit pentru trasul cu bile de metal.

Set de benzi inseamna doua fasii de latex, de care este prins o limba de piele pentru bilele de metal. Benzile vin prinse in pozitie culcata, intre doua falci stranse cu surub.

Latimea benzilor este in general 2cm, similara cu latimea falcilor de prindere. Lungimea lor este de 25cm.

Prastiile livrate de noi au montate benzi lungi de 20cm. Daca esti o persoana mai inalta le vei lasa la 25cm.

Cele mai uzuale benzi sunt benzile aurii, groase de 0.75mm. Sunt perfecte pentru bile de 8mm.

Exista benzi speciale pentru vreme rece, pentru cei care trag iarna cu prastia.

Cele mai groase benzi recomandate pentru aceste prastii sunt asa numitele gume de lapte, groase de 1.2mm. La o latime de 2cm, genereaza o putere mare de tragere, pot fi folosite chiar si bile de 11mm.

 

Otelul rugineste si ricoseaza. Plumbul se turteste si poate produce pete inchise la culoare.

Otelul nu se deformeaza la impact si poate fi purtat la un breloc magnetic ( contine fier). Plumbul este metal neferos moale, cu densitate foarte mare.

Daca vrei sa tragi la tinta cu prastia si sa recuperezi bilele vei folosi bile de otel.

O bile de plumb de 9mm cantareste 4.55 grame si este mai grea decat o bila mai mare de otel de 9.5mm, care cantareste 3.55 grame. Asta inseamna o traiectorie mai stabila si o putere mai mare de impact.

Ai nevoie de putere corespunzatoare greutatii bilelor. Puterea se obtine fie intanzind mai mult benzile ( sau taiate mai scurt ), fie prin benzi mai groase, care genereaza putere mai mare. Nu se folosesc benzi usor de intins la bile grele si nici benzi puternice la bile foarte usoare; nu vei nimeri sau vei nimeri in furcile prastiei.

IMPORTANT: Atentie la ricoseul bilelor. Amenajeaza o tinta care opreste bilele. Foloseste ochelari de protectie.

Daca vrei sa faci prastia cadou, iti recomandam sa cumperi o cutie eleganta, din carton rezistent, cu inchidere magnetica.

Vei oferi un cadou atat frumos, cat si practic. In cutie incap o prastie, bile si rezerve.

DETALII PRINVIND PROCESAREA COMENZILOR

INTREBARI FRECVENTE

Pozele si descrierea produsului sunt fidele cu realitatea si te ajuta sa iti formezi o parere completa despre prastia pe care o vei primi.

Pot exista totusi foarte mici diferente, de exemplu culoarea benzilor montate pe prastie, care nu schimba cu nimic calitatea produsului.

Fiecare model de prastie este atent lucrat si trece printr-o etapa finala de examinare si testare chiar inainte sa iti fie livrata.

Benzile elastice sunt considerate consumabile, numai cadrul prastiei beneficiaza de garantia standard de 24 de luni. Montam tot timpul cele mai bune benzi de latex si te sfatuim sa iti cumperi rezerve.

In general comanda este livrata a doua zi lucratoare. Daca exista intarzieri veti fi contactat. Curierii nu livreaza sambata si duminica.

Puteti achita inainte cu cardul. Comanda va fi trimisa conform indicatiilor Dvs.

Ne puteti contacta telefonic pentru a stabili toate detaliile sau ne puteti scrie o „Nota” in momentul completarii formularului de comanda.

Produsele cu „stoc epuizat” vor fi disponibile in circa doua saptamani, in mod normal.

Orice produs se poate returna in termenul legal de 14 zile.

Trebuie sa ne comunici pe emailul prastiiprofesionale@gmail.com intentia de a returna produsul si contul tau bancar.

Returnarea produsului neutilizat este in sarcina clientului. In momentul receptionarii si confirmarii integritatii produsului, iti vom vira suma pe care ai achitat-o la achizitionare.

In primul rand vei primi un mesaj automat prin care iti multumim pentru comanda plasata.

In urmatoarea zi lucratoare comanda intra procesare ( uneori si in aceeasi zi). Comenzile sunt livrate de obicei prin curier rapid, in cca 2-3 zile.

Daca exista intarzieri, solicitari speciale din partea ta sau avem nevoie de clarificari, te vom contacta pentru a stabili toate detaliile.