Accesul/vizitarea acestui website de catre dumneavoastra se supune Termenilor si conditiilor de utilizare, implica acceptul explicit al dumneavoastra cu privire la acestia si reprezinta intreaga intelegere (contractul) dintre parti.

SC PRĂȘTII PROFESIONALE S.R.L., denumita generic in cele ce urmeaza si prastie.com, in calitate de autor/proprietar/administrator al website-ului prastie.com isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestui website, precum si Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile de folosire, fara nici un fel de notificare prealabila. De aceea, va rugam sa vizitati periodic aceasta sectiune pentru a verifica termenii si conditiile pe care ati agreat sa le respectati.

Prăștii Profesionale SRL trimite e-mailuri cu informații referitoare la contul de client pe care îl aveți pe prastie.com. Aceste informații pot face referire la statusul unei comenzi, e-mailuri pentru resetarea parolei etc. Din acest motiv, câtă vreme sunteți clientul nostru, este necesar să vă stocăm adresa de e-mail.

Utilizăm informațiile din secțiunea de facturare/livrare și le putem trimite unui terț (spre exemplu, furnizor de metode de plată sau servicii de curierat) pentru a:

 • Stabili metodele de expediere și de plată disponibile pentru destinația dumneavoastră;
 • Finaliza procesul de plată sau de expediere prin intermediul furnizorului pe care îl alegeți la checkout atunci când trimiteți comada.

Prin folosirea panoului de comandă, unii membri ai echipei noastre vor avea acces la datele dumneavoastră atunci când vor procesa și expedia comenzi. Vă asigurăm că respectăm dreptul la intimitate, astfel încât, accesul la aceste date este furnizat pe baza necesității de a vă procesa comanda. De exemplu, noi vom primi datele dumneavoastră dacă veți lua decizia de a plasa o comandă la noi, iar datele vor ajunge mai departe la un terț doar în măsura în care este necesar acest lucru (pentru facturare, plată, expediere etc.).

Dacă nu mai doriți să achiziționați produse de la noi și să fie șterse informațiile dumneavoastră din baza noastră de date sau dacă doriți să obțineți datele asociate contului dumneavoastră de client), vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la adresa prastiiprofesionale@gmail.com .

Dacă veți considera că datele dumneavoastră personale au fost folosite în mod abuziv, aveți dreptul de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere. Conform Regulamentului (UE) 2016/679, este necesar să vă aducem la cunoștință acest drept, nu intenționăm să folosim în mod greșit datele dumneavoastră.

*************************


Definitii:

Persoana fizica sau juridica care comanda si achizitioneaza produse prin intermediul site-ului prastie.com, va fi denumita Client.

Fotografiile digitale, textele, datele tehnice, preturile si celelalte informatii care se gasesc pe site-ul prastie.com, vor fi denumite in continuare continut.

Aplicabilitate

Termenii si conditiile prezentate sunt valabile si se aplica pentru toate paginile din domeniul prastie.com si pentru care Prăștii Profesionale S.R.L. are calitatea de autor/proprietar/administrator. Toate aceste pagini (asa cum exista ele in prezent sau vor fi ulterior implementate) precum si website-ul prastie.com vor fi denumite generic, in mod individual sau colectiv site si/sau pagini in cele ce urmeaza.

In cadrul prezentului document, cuvintele la singular includ pluralul, cuvintele la plural includ singularul, cuvintele care denota genul masculin includ femininul, si cuvintele care denota genul feminin includ masculinul.

Drepturi de autor

Prăștii Profesionle S.R.L. este autorul site-urilor si beneficiaza de toate drepturile legale recunoscute autorilor, conform legislatiei romane si internationale. In lipsa altor precizari, toate materialele, incluzand imagini, ilustratii, design-uri, icoane, fotografii, clipuri audio/video, samd sunt proprietatea prsatie.com sau sunt licentiate de prastie.com pentru a fi folosite. Daca aveti de raportat o eventuala incalcare a drepturilor de autor. o puteti face la adresa: prastiiprofesionale@gmail.com

Licente de utilizare

prastie.com va acorda o licenta limitata pentru a accesa/vizita site-ul, fara posibilitatea de a-l modifica in lipsa unui acord din partea prastie.com. Aceasta licenta nu include:

 • revanzarea sau utilizarea in scopuri comerciale a informatiilor prezentate pe site;
 • download-ul sau copierea informatiilor legate de conturi utilizator;
 • utilizarea tehnicilor tip data mining, robotilor sau tehnologiilor similare care permit extragerea si analiza datelor.
 • prastie.com va acorda o licenta limitata, revocabila si ne-exclusiva de a va crea un hyperlink catre pagina home a site-ului atata vreme cat acest link nu descrie prastie.com sau un partener/afiliat al acestuia de o maniera falsa, gresita sau jignitoare. Licenta acordata nu va permite utilizarea in cadrul acestui hyperlink a marcii prastie.com fara acordul prealabil scris al Prăștii Profesionale S.R.L.

Continutul site-ului (sau paginilor) integral si/sau partial, nu poate fi reprodus, duplicat, copiat, revandut, vizitat sau exploatat in scopuri comerciale fara acceptul scris prealabil al Prăștii Profesionale S.R.L.

Declaratia de conformitate a produselor

Noi, Prăștii Profesionale S.R.L., declaram pe propria raspundere ca produsele prezentate pe prastie.com si comercializate de Prăștii Profesionale S.R.L. sunt in conformitate cu urmatoarele prevederi: standardele de firma ale producatorilor, alte regulamente comerciale.

Imaginile produselor prezentate pe prastie.com sunt folosite exclusiv cu titlu de prezentare. Informatiile produselor prezentate pe prastie.com sunt extrase din documentatii oferite in mod specific ori public de catre producatori sau de catre importatorii/reprezentantii acestora in Romania. Prăștii Profesionale S.R.L. sau prastie.com nu isi asuma raspunderea pentru autenticitatea informatiilor puse la dispozitie de catre producatori sau de catre importatorii/reprezentantii acestora in Romania.

Site-ul prastie.comeste furnizat de catre Prăștii Profesionale S.R.L. pe o baza „asa cum este” si „atat cat este disponibil”. Prăștii Profesionale S.R.L. nu garanteaza ca site-ul, serverele pe care este gazduit, sau e-mailurile trimise de la prastie.com sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator. Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu, Prăștii Profesionle S.R.L. fiind libera de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site.

Continutul site-ului prastie.com a fost alcatuit cu cea mai mare atentie pentru introducerea corecta a datelor si respectarea acuratetii informatiilor. Totusi erorile nu sunt imposibile.

De aceea, Prăștii Profesionale S.R.L. nu isi asuma responsabilitatea pentru greselile de tiparire sau afisare, in ceea ce priveste preturi, caracteristici, imagini etc.

In eventualitatea in care pretul produsului sau unele caracteristici ale acestuia, au fost gresit introduse in bazele noastre de date sau afisate gresit, iar livrarea nu a fost efectuata, Prăștii Profesionale S.R.L. isi aloca dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta.

De asemenea, imaginile produselor sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imagini in orice mod, datorita modificarii caracteristicilor, design-ului, fara o notificare prealabila de catre producatori.

Valoarea maxima a obligatiilor Prăștii Profesionale S.R.L., fata de orice client, in cazul nelivrarii sau livrarii necorespunzatoare, este egala cu valoarea produselor incasata de Prăștii Profesionale S.R.L. de la clientul respectiv. Prăștii Profesionale S.R.L. nu poate fi facut raspunzator pentru cheltuielile conexe (transport, comisioane bancare, etc.) sau alte prejudicii cauzate clientului datorita nelivrarii sau livrarii necorespunzatoare a produsului/produselor.

Prăștii Profesionale S.R.L. nu este raspunzatoare de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor de pe site. Prăștii Profesionale S.R.L. nu acorda nici un fel de garantie pentru continutul si utilizarea acestui site. Informatiile publicate corespund realitatii la momentul inscrierii lor pe site sau al actualizarii diverselor pagini ale site-ului.

Termen de livrare

Termenul de livrare a produselor comandate de pe site-ul prastie.com, se incadreaza intre 24 ore si 48 zile din momentul confirmarii telefonice a comenzii, in functie de modul de livrare ales de catre client si/sau de stocul de produse existent la Prăștii Profesionale S.R.L.

In cazuri exceptionale, cu acordul clientului, Prăștii Profesionale S.R.L. poate mari termenul de livrare.

Securitate

Daca utilizati site-ul sunteti raspunzator pentru asigurarea confidentialitatii datelor privitoare la contul dumneavoastra de acces, cum ar fi numele de utilizator si parola si sunteti de acord sa va asumati intreaga responsabilitate pentru activitatile/actiunile desfasurate pe site cu contul si parola dumneavoastra.

Informatiile din formularul de comanda sunt necesare pentru confirmarea comenzilor, livrarea produselor comandate, anuntarea promotiilor in curs etc., in nici un caz nefiind furnizate/vandute unei terte parti.

prastie.com nu vinde, nu ofera, nu face schimb de adrese e-mail obtinute prin intermediul acestui site, nu divulga adresa dumneavoastra de e-mail altor persoane care acceseaza paginile acestui site, fara acordul dumneavoastra explicit.

Efectuarea de operatiuni neautorizate asupra acestui site si tentativa de efectuare a acestora, incluzand fara a se limita la: utilizarea abuziva, utilizarea frauduloasa, accesul neautorizat, modificarea, copierea de informatii in vederea comercializarii lor, blocarea accesului, samd, vor fi pedepsite conform legii.

Comunicari

Utilizatorii site-ului pot trimite comentarii, note, sugestii, idei sau observatii cu privire la continutul si structura site-ului, respectiv pot adresa intrebari atata timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, care sa afecteze viata privata, drepturile de proprietate intelectuala, ale prastie.com sau ale unor terte parti, si care nu contin virusi, deruleaza campanii politice/electorale, solicitari comerciale, scrisori in lant, mailing-uri de masa, sau orice alta forma de spam. Nu puteti folosi o adresa de e-mail falsa sau sa impersonati o alta persoana sau entitate. prastie.com isi rezerva dreptul, dar nu si obligatia, de a indeparta sau edita o astfel de informatie transmisa.

Prin trimiterea unei astfel de informatii, daca nu este altfel specificat, acordati prastie.com si partenerilor/afiliatilor sai licenta/dreptul gratuit, ne-exclusiv, perpetuu, irevocabil si sub-licentiabil de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, deriva, distribui sau a le afisa pe orice fel de medii, in toata lumea. Acordati dreptul prastie.com si partenerilor/afiliatilor sai de a utiliza numele pe care l-ati trimis in conjunctie cu informatia, daca acestia vor decide astfel. Declarati si garantati ca detineti sau controlati toate drepturile cu privire la informatiile transmise, ca acestea sunt corecte si ca utilizarea acestora nu intra in contradictie cu Termenii si conditiile de utilizare, ca nu vor cauza daune catre o terta parte si ca veti despagubi integral prastie.com sau partenerii/afiliatii sai pentru toate cererile rezultate din informatia astfel transmisa.

Minori

prastie.com nu vinde produse si/sau servicii care sa fie cumparate de catre minori. prastie.com poate vinde sau incasa contravaloarea unor produse/servicii destinate minorilor, dar achizitionate de catre un adult. Daca sunteti minor si accesati acest site o puteti face doar daca sunteti sub supravegherea unui parinte sau a tutorelui legal.

Politica de confidentialitate

Va rugam sa accesati si sectiunea Politica de confidentialitate care se aplica de asemenea accesului/vizitei dumneavoastra pe site.

Legislatie

Termenii si conditiile de folosire se supun legislatiei romane. In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei la sediul Prăștii Profesionale S.R.L. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul precizat anterior, va fi considerata competenta instanta judecatoreasca din aceeasi structura administrativa cu sediul Prăștii Profesionale S.R.L.

Pentru intrebari, nelamuriri, probleme legate de site sau procesare comenzi va rugam sa ne contactati in scris la adresa prastiiprofesionale@gmail.com sau telefonic la 0723.009.602.

Conditii de garantie

Prăștii Profesionale S.R.L. răspunde, în perioada de garanţie, pentru calitatea produselor vândute. Garanţia se acordă în conformitate cu prevederile Legii nr. 449/2003 şi O.G. nr. 21/1992 şi valabile la data cumpărării.

Garantia pentru produsele care nu sunt insotite de un certificat de garantie emis de producator/importator se solutioneaza la sediul Prăștii Profesionale S.R.L. prezentat in pagina de contact de catre Prăștii Profesionale S.R.L., prin repararea, inlocuirea sau returnarea contravalorii produsului defect.

Daca după achiziţie se constată un defect de fabricaţie sau de material, clientul are dreptul să ceară repararea sau înlocuirea produsului într-o perioadă de maxim 14 zile calendaristice de la data la care a fost adusă la cunoştinţă lipsa conformităţii. Dacă înlocuirea produsului nu este posibilă (nu se pot asigura produse identice pentru înlocuire), atunci clientul are dreptul să ceară reducerea corespunzătoare a preţului sau rambursarea întregii contravalori a produsului neconform.

În cazul reclamării unui defect, perioada de garanţie se prelungeşte cu timpul scurs de la data la care aţi reclamat defecţiunea până la data reparării produsului. În termen de 14 zile calendaristice de la data la care ne-aţi adus la cunoştinţă defectul, produsul în cauză se va aduce la conformitate.

În cazul efectuarii unei reclamaţii în perioada de garanţie, este necesar să prezentaţi produsul defect împreună cu accesoriile aferente şi copia facturii fiscale de achizitie.

Garanţia se pierde în următoarele situaţii: – în cazul intervenţiilor sau reparaţiilor produsului executate de persoane neautorizate; – în cazul utilizării produsului pentru alte scopuri decât cele pentru care a fost conceput şi recomandat – în cazul nerespectării condiţiilor de păstrare, utilizare şi întreţinere prevăzute în documentaţia care însoţeşte produsul; – în cazul deteriorărilor termice şi mecanice ale produselor, datorate incendiilor, accidentelor de orice fel, intemperiilor sau neglijenţei în utilizare.

Sesizările/Reclamațiile nu se vor face telefonic, ci vor fi trimise la adresa de e-mail prastiiprofesionale@gmail.com

Dreptul consumatorului de retragere, pe baza Ordonanţei de urgenţă nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative (publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 427 din 11.06.2014)

Aveţi dreptul de a vă retrage din prezentul contract, fără a preciza motivele, în termen de 14 zile calendaristice. Perioada de retragere expiră după 14 zile calendaristice începând de la ziua la care intraţi dv. sau o parte terţă, alta decât transportatorul, indicată de dumneavoastră, în posesia fizică a produselor comandate pe prastie.com.

Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să ne informaţi cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract, utilizând o declaraţie neechivocă, de exemplu, o scrisoare trimisă prin poştă, fax sau e-mail.

Pentru a respecta termenul-limită de retragere este suficient să trimiteţi comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere de 14 zile calendaristice de la data primirii coletului. Dacă vă retrageţi, vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la dumneavoastra, inclusiv costurile livrării, nu mai târziu de 14 zile calendaristice de la data primirii si receptiei coletului trimis retur. Rambursarea se va efectua intr-un cont bancar care va fi pus la dispozitia noastra in scris, avand specificate toate datele necesare pentru a efectua viramentul: nume, prenume, banca, cont IBAN.

Politica de retur a produselor

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate la distanta:

Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile calendaristice incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a comenzii. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Dreptul de retur este valabil doar pentru clientii persoane fizice care au achizitionat produse de la magazinul online prastie.com conform art. 2 alin.(1) din O.U.G Nr. 34/2014. PFA-urile și persoanele juridice nu beneficiază de dreptul de retur în 14 zile.

Retragerea din contract sau renuntarea la cumparare – persoane juridice (operatori economici *)

Solicitarea de retur in cazul persoanelor juridice se va face pe mail, la adresa prastiiprofesionale@gmail.com

Persoanele juridice au conditii speciale de retur, conform celor de mai jos:

 • perioada de 3 zile calendaristice de la data intrarii in posesie a produsului / produselor;
 • minim 3 comenzi finalizate (si nereturnate) in prealabil celei pentru care se doreste returnarea;
 • completarea formularului de retur in care se va mentiona motivul returnarii si contul IBAN (obligatoriu);
 • produsul returnat sa fie sigilat sau nefolosit* (*in cazul produselor fara sigiliu specific – de asemenea in astfel de cazuri se aplica si conditile pentru produsele care nu au drept de returnare);

Returnarea baniilor se va face doar prin ordin de plata, indiferent de modalitatea de plata initiala, in maxim 30 de zile calendaristice de la receptionarea returului.

* Orice operator economic inregistrat la ANAF in baza unui CUI/CIF cu exceptia organizatilor non-profit sau a asociatilor alcatuite din persoane fizice care nu au ca scop profitul (ex. asociatii de locatari).

Nu pot fi denuntate contractele care au ca obiect furnizarea urmatoarelor categorii de produse:

 • produse degradate, cu continut lipsa / diferit fata de cel livrat;
 • alte produse care nu pot fi valorificate dupa deschiderea ambalajului original;

Consumatorul informeaza Prăștii Profesionale S.R.L. cu privire la decizia de retragere din contract printr-o declaratie neechivoca prin orice metodă dorește – mail, poștă, telefon, SMS, verbal.

Consumatorul va suporta costul transportului asigurandu-se ca produsul sau produsele comandate vor ajunge in posesia noastra pentru a efectua receptia acestora, respectandu-se termenul de 14 zile calendaristice de la primirea produsului/produselor livrate. (art. 14 punctul 1).

Vanzatorul suporta cheltuielile de retur daca:

 • produsul nu este conform cu specificatiile din oferta vanzatorului.
 • produsul nu este conform specificatiilor mentionate in comanda cumparatorului.
 • produsul este nefunctional in primele 48 de ore de la receptie sau coletul prezinta deteriorari la receptie.

Adresa depozit si punct de lucru:
S.C. PRĂȘTII PROFESIONALE S.R.L.
Sediu: Aviatorilor Nr. 1, Bl C1., Ap.6, Bacău
Registrul Comertului: J07/670/2016
C.U.I.: 36082192

Telefon (tarif normal): 0723.009.602
Email: prastiiprofesionale@gmail.com