Blog

Tirul cu prastia. Relaxare, coordonare, crestere.

Trasul cu prastia este considerat unul din jocurile copilariei. In zilele noastre, aceasta activitate a inceput sa prinda contur ca un sport, cu reguli si campionate. In unele tari, vanatul daunatorilor cu prastia este deja consacrat.

Noi promovam trasul cu prastia ca activitate social recreativa si intarirea relatiei tata-fiu, prin timp petrecut impreuna. Se poate amenaja foarte usor un mic poligon de tragere, la orice iesire in aer liber. Distractia este garantata. Cu o prastie, cateva pietre si niste cutii de conserve goale, se vor incinge concursuri de neuitat.

VEZI CE PRASTIE TI SE POTRIVESTE

Pe langa costul foarte mic si spatiul mic pe care il ocupa o prastie, mai exista un mare avantaj: este aceeasi bucurie si placere la utilizare, indiferent de varsta tragatorului. Copii, tineri, bunici, toata lumea se distreaza la fel. Prastia are o atractie magica pentru barbati, care sunt orientati spre nimerirea unei tinte cu un proiectil, fie ca este vorba de un cos de baschet, fie ca este vorba de trasul cu prastia.

O prastie este practic compusa dintr-un cadru in forma de Y, doua benzi atasate de furci si o limba de piele pentru lansarea proiectilelor. Nu este nevoie de mai mult. O furca de copac si putina indemanare fac minuni.

Odata cu industrializarea pe scara larga, au inceput sa apara imbunatatiri si noutati. Cadrul prastiei poate sa fie acum din metal sau materiale plastice rezistente. Daca inainte se folosea cauciuc de la camere de bicicleta sau de la masca de gaze, acum exista latex-uri special concepute pentru prastie.

Exista prastii cu sprijin pentru antebrat, care sa creasca puterea. Ba mai mult, se poate monta acum pe prastie un sistem de ochire, care te va ajuta sa iti cresti performantele. Unele prastii pot avea pe furci sisteme de scripeti cu arc sau indicator laser de tintire; este totusi prea mult.

Noi avem o parere mai conservatoare si sustinem ca o prastie trebuie sa fie simpla, usor de tinut in buzunar si gata de treaba. Complicarea unor lucruri va rapi din frumusetea lor.

Incercam sa personalizam fiecare prastie. Pentru o persoana mai inalta vom monta gume mai lungi. Daca se vor folosi pietre se pune un buzunar de pietre de dimensiuni mai mari si latex gros rezistent la uzura. Suntem atenti la detalii, pentru ca tu sa te bucuri de prastia pe care o primesti.

Daca vrei sa devii un tintas bun, trebuie sa exersezi cu rabdare. Incepe cu o tinta mare si distanta mai mica si descopera care este stilul de tragere preferat. Poti sa tragi mai din scurt sau sa duci mana mai in spate. Bilele de metal au precizie mai buna decat pietrele. Sa fii tot timpul atent la siguranta ta si a altora. Poarta ochelari de protectie, tinta trebuie sa opreasca proiectilul. Atentie la ricosetul proiectilelor.

Ideal ar fi sa incepi sa iti schimbi tu benzile, pentru ca tu stii ce ti se potriveste cel mai bine ca putere si lungime montata. Noi ne asiguram ca prastia pe care o primesti va duce mii de trageri cu aceleasi benzi montate.

REZERVE

BILE PRASTIE